Składniki:
- 2 jajka
- łyżka stołowa mąki
- łyżeczka proszku do pieczenia
- szczypta soli
- masło do smażenia
Oddziel
białka od żółtek. Ubij białka na sztywną pianę następnie dodaj żółtka, mąkę,
proszek do pieczenia i sól. Wszystko
dokładnie i delikatnie wymieszaj łyżką. Podgrzej tłuszcz na patelni i wylej
masę. Należy ją równo rozprowadzić na patelni. Smażymy na wolnym ogniu. Gdy
spód jest już ładnie przyrumieniony a wierzch ścięty przewracamy na drugą
stronę. Żeby szybciej ściąć wierzch można przykryć patelnię pokrywką. To
przepis dla jednej osoby. Najlepiej podawać na słodko np. z dżemem.
Ostatnio przy smażeniu dodałam oleju
kokosowego. Wyszedł ciekawy aromat i smak.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz